29 Mayıs 2006

Fairuz Derin Bulut 'a neler olmuş öyle

26 Mayıs 2006 cuma akşamı Peyote'de çıktı abiler. "Geçen sene Ankara'da izledikten sonra baya zaman oldu gidelim" gibi bir hata yaptım, gittik.

Peyote'nin orta katı cehennem gibiydi. Zaten basık olan mekana yalıtım yapmışlar ama havalandırma yapmamışlar. Ah be abi, sanki para kazanmıyorsunuz, ağzımıza sıçıldı sıcaktan ya. Klima arkada tonmaister'in orada idi dolayısıyla ya sahneye uzaksın ya da buğlama olacaksın gibi güzel durumlar mevcuttu. Neyse girdik buğlamalık kısmımda durduk. Abiler sahneye çıkınca baktık ki baterist eski baterist değil (bateride Murat Ertel vardı), basçı değişmiş, kenarda bi dj oluşmuş (kendisi başarılı bir kişi ama orada görmeyi beklemiyorduk), Sulukule eşrafından keman ve klarnet olmak üzere 2 abimiz de sahnede mevcuttu. Gecenin elimizde patlamış olan bombası Ayben'i de ilk başta ciddiye almamıştık, izlemeye geldi sanıyorduk kendisini.

Neyse sonuçta cuma gecesi sahnede gördüğümüz ekip "Fairuz Derin Bulut v2.0 feat. Ayben" idi. Açıkcası bunun önceden söylenmemiş olması beni üzdü zira benim dinlemeyi beklediğim şey bu değildi. Ayben'in varlığı gitmemem için gayet yeterli olabilirdi mesela (rap, hip-hop seven biri değilim). Gerçi ortadaki müzik yapısı itibariyle güzeldi ama albümdeki kadar orijinal yaratımlar içinde değillerdi abiler. Umarım ki yoldaki albümde de bu Galvanize tadını açıp saçıp devam ettirmenin yanında da bişiler yaparlar. Sahnedeki ekip için yaptıkları şey basitti, kolaya kaçıyorlardı. Güzel delirimler bekliyoruz kendilerinden.

Hiç yorum yok: